In deze video over een complete betonvloerrenovatie is het proces van schuren en polijsten en impregneren te zien. Wij verhelpen de beschadigde plekken of brengen een nieuwe hoge kwaliteit toplaag aan. Vaak kunnen wij met enkele renovatiewerkzaamheden de gietvloer er weer als nieuw uit laten zien.

Bijvoorbeeld in woningen, maar zeker ook in fabrieken, magazijnen, werkplaatsen en garages. Wij zijn specialist in het verwijderen en compleet renoveren van gietvloeren. Indien de situatie het toelaat, is het ook nog mogelijk om de renovatie op een andere manier uit te voeren.

Indien er meerdere oplossingen beschikbaar zijn voor gietvloer renovatie leggen wij u deze uiteraard voor. Op basis van de inspectie en beoordeling stellen wij een offerte op. Gaat u met de offerte akkoord dan starten wij in overleg met het renoveren van de gietvloer. Sommige verouderde gietvloeren beschikken over een inferieure kwaliteit topcoating. Deze kan na verloop van tijd verkleurd zijn onder invloed van UV-straling (zogenaamde ‘vergeling’).

Het klinkt als een heel karwei, een vloerrenovatie, maar met het stappenplan van Coatingvloer.nl is uw vloer in een handomdraai weer als nieuw. De medewerkers van ons applicatieteam zijn in staat om de gietvloer renovatie binnen enkele dagen te realiseren. Het gebruik van bestaande vloeren helpt ook het milieu te beschermen. Tijdens het proces ontstaat geen onnodig afvalmateriaal en u geeft uw woning of pand een duurzame herbestemming.

In essentie is gietvloerrenovatie meer dan alleen een cosmetische ingreep. Het is een investering in de levensduur en prestaties van uw gietvloer. In de volgende secties zullen we dieper ingaan op de stappen en mogelijkheden van gietvloerrenovatie, zodat u goed voorbereid bent om uw vloer te vernieuwen. Het egale oppervlak, vrij van poriën en voegen, laat zich makkelijk schoonmaken. Stofwissen of stofzuigen en eens in de week dweilen houdt de gietvloer vuil- en stofvrij.

Vervolgens zal er een nieuwe vloer gegoten worden, en een nieuwe topcoating aangebracht worden. De meeste schade aan een gietvloer kan gelukkig echter plaatselijk worden gerepareerd, op voorwaarde dat je er snel genoeg bij bent. Als je een scheur in je vloer ontdekt, is het daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk ingrijpt. Ondernemers of retailers die hun gietvloer willen opwaarderen of renoveren kunnen bij gietvloerrepareren.nl aankloppen voor een deskundig advies. Vooral bij dit type gietvloeren kan het voorkomen dat er meer nodig is dan alleen een plaatselijke renovatie.

Plaatselijk betonvloer repareren kan echter wel voor een licht kleurverschil op de vloer zorgen. Als u dat risico niet wilt lopen kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om de volledige bovenste laag van uw Design Betonvloer te laten renoveren. Onze vakmensen schuren de vloer dan in zijn geheel op na het betonvloer repareren en brengen de beschermende coating ook over het gehele oppervlak aan. Een complete gietvloer renovatie behoort uiteraard eveneens tot de mogelijkheden. In dat geval komt er een nieuwe gietvloer en nieuwe toplaag. Dat is bijvoorbeeld een optie als de vloer dusdanig is beschadigd dat herstel en gedeeltelijke renovatie niet meer mogelijk zijn.

Het voorbereidende werk zit erop en we gaan aan de slag met de nieuwe vloer of coating. Ook bij vloerrenovatie brengen we gietvloeren brengen we laag voor laag aan. Afhankelijk van de kleur uw nieuwe gietvloer of vloercoating vragen we u aanwezig te zijn bij het gieten van de gekleurde laag.

De Beamix mortels die Ega-Floor-Tec toepast bij vloerrenovaties kunnen worden aangebracht op bijna elke ondergrond. Van de warme uitstraling van hout tot het strakke design van beton, PVC vloeren bieden u eindeloze mogelijkheden om uw unieke stijl tot leven te brengen. Wij renoveren niet alleen industrievloeren met een klein oppervlak, ook voor een groot aantal vierkante meters kunt u bij ons terecht.